Hvad er det rette løbetøj for dig?

Hvad er det rette løbetøj for dig?

sport 0 Comments

Det er forskelligt hvad man hver især synes er lækkert at løbe i, men ens for næsten alle er at sportstøjet skal sidde perfekt. Der skal ikke være noget, som hele tiden skal rettes og holdes styr på – det forstyrre blot ens træning. I dag kan du finde et kæmpe udvalg af lækkert løbetøj – både på internettet og i butikkerne. Det kan være ret uoverskueligt at finde rundt i, hvilket tøj der er det bedste at have, hvor får du mest for pengene og hvad vil du blive gladest for på sigt? Det er alt sammen noget, som man kan komme til at tænke over, når man enten skal købe eller ønsker sig noget nyt sportstøj. Læs med her om noget af det løbetøj, som man aldrig kan gå galt i byen med at købe.

Hav løbetøj så du kan løbe afsted i alt slags vejr

Hvis du gerne vil løbe hele året rundt, så skal du sørge for at du har det rette tøj til det. Hvis man løber i de kolde måneder, er det vigtigt at man har det varmere løbetøj, så man ikke bliver kold under turen og dermed syg. Du kan med fordel anskaffe dig et par løbetights, som er tykkere og mere vindbeskyttende end dem du bruger resten af året. Så kan du undgå at lår og underben ikke bliver for kolde om vinteren. Du kan også med fordel anskaffe dig baselayer til de kolde måneder. Baselayer er fx en tynd trøje og tynde tights, som du kan have under dit løbetøj. Det er svedtransporterende tøj – du kan altså komme af med sveden igen.

De 3 must-haves når der snakkes løbetøj

Udover at det er klogt at forberede sig på vintermånederne, hvor dit løbetøj selvfølgelig skal være ekstra varmt, så er der også noget løbetøj, som du kan bruge året rundt og altid vil være en god investering for en løber. Det er blandt andet løbejakken, løbetights/shorts og løbetrøjen – det er tøj, som du altid kan bruge og vil få glæde af på mange af dine fremtidige løbeture.  

Løbejakken kan holde dig varm, og du kan svede i den uden at blive overophedet, fordi den er utrolig åndbar. Derudover har mange løbejakker ofte indbyggede lommer til telefon, nøgler eller hvad du end måtte have med på turen samt indbyggede reflekser, så du altid kan ses på vejene når det er mørkt. Løbejakken kan bruges til alle sæsoner, hvis den bliver for varm en sommerdag, kan den bindes om livet eller pakkes sammen og holdes i hånden, da de ikke fylder meget.  

Løbetights/shorts er altid en sikker vinder. Hvis du elsker at løbe eller gerne vil i gang med at løbe, er det næsten det første du skal købe. Løbetights/shorts sidder godt til uden at være for stramme, så de har en utrolig god støttende effekt på lår og baller, så alting bliver holdt på plads så vidt muligt. Vælg løbetights eller løbeshorts alt efter sæson eller løb med løbetights hele året rundt.

Løbetrøjer er en stram løbetrøje, som for mange er et kæmpe hit. Den er svedtransporterende, så du føler ikke at du bliver overophedet eller at den sidder for stramt. Den sidder som sagt tæt på kroppen, faktisk næsten limet på kroppen, men den er utrolig behagelig fordi der ikke er noget som sidder løst eller slasker rundt når du løber, så du får hverken vind eller kulde under trøjen, som kan være ubehageligt når man løber.

Det vigtigste når du skal finde dit nye løbetøj, er at du kan lide det og den måde det sidder på. Der er ikke noget man skal have – der er meget løbetøj, som er lækkert og så længe du selv synes at det sidder godt og er rart at løbe i, så må det være det vigtigste. Nu har du blot fået lidt inspiration til hvilket løbetøj, som i hvert fald er behageligt og ikke mindst populært at løbe i.