blomster

Hvad betyder blomsternes farve?

Hvad betyder blomsternes farve?

Blomster kan bruges som en nuanceret form for kommunikation. Vidste du at forskellige blomster såsom roser, valmuer og liljer udtrykker forskellige følelser baseret på deres farve.

Tag for eksempel alle de forskellige betydninger, der tilskrives forskellige farvede nelliker: Pink betyder ”jeg glemmer dig aldrig”; rød betyder “mit hjerte længtes efter dig”; lilla betyder lunefuldhed; hvidt hentyder til det “det søde og dejlige”; og gul udtrykker romantisk afvisning.

Lyserøde nelliker

En hvid violet betyder “uskyld”, mens en lilla violet, siger at giveren har “tanker er optaget af kærlighed.” En rød rose bruges til åbent at udtrykke følelser af kærlighed, mens en rød tulipan er en bekendelse af kærlighed. Liljen kan fortolkes til at betyde “storslået skønhed”, og en kløver betyder “tænk på mig.”

Det kommer måske ikke som en kæmpe overraskelse at også rosens farve, spiller en kæmpe rolle. Røde roser symboliserer kærlighed og ønsker, men roser kommer i forskellige farver og har hver deres mening.

Hvid rose: renhed, uskyld, ærbødighed, en ny begyndelse, eller en frisk start.

Rød rose: kærlighed, jeg elsker dig

Dyb, mørkerød rose: sorg

Pink rose: lykke og mildhed

Gul rose: jalousi og utroskab

Orange rose: lyst og entusiasme

Lavendel rose: kærlighed ved første blik

Spændende brudebuketter

Der er tradition for at vælge blomster til en bryllupsbuket baseret på denne farvesymbolik. Som et eksempel kan nævnes blomsterbuketten til brylluppet mellem den engelske kronprins William, hertugen af ​​Cambridge, Kate Middleton. Hendes helt hvide buket havde liljekonvaller (der repræsenterer pålidelighed og renhed), samt hyacinter (skønhed), og myrter (kærlighed i ægteskab). Alt i alt afslører disse blomsters betydning, håb om et kærligt, evigt ægteskab.

Brudgommen bar også en blomst fra brudebuketten i sit knaphul. Det stammer fra en middelalder tradition for at bære sin kommende kones farver som en erklæring om hans kærlighed.

En sjov moderne idé er at give hver brudepige en buket med en signaturblomst, hvis betydning passer til hendes personlighed.

Der er mange måder at sige tingene på med blomster. Køb Blomster i Lolland og find ud af hvilke farver du vil have i din brudebuket.