Hænger et renseri på Vesterbro sammen?

Hænger et renseri på Vesterbro sammen?

renseri vesterbro 0 Comments

Med “at hænge sammen” er vi sådan set ikke ude i at anfægte, om man rent budgetmæssigt fra forretningens side kan få det til at løbe rundt ved at eje og drive et renseri på vesterbro i København.

Det vil vi slet ikke begynde at analyse i denne artikel og vil hellere overlade dette til markedseksperterne.

Heri vil vi mere belyse det samfundsmæssige, konnotationer og opfattelser af det, der beror sig med at bo på Vestebro for bare en håndfuld år siden, i dag, og så hvordan man opfatter det at gå på renseri nu om dage kontra tidligere i Danmark.

For både det at bo og betragte Vesterbro har udviklet sig på samme måde, som et besøg på et renseri er blevet noget, der har gennemgået en forandring.

Lad os tage den københavnske bydel først:

For bare en god sjat år siden var denne side af bymiljøet vest for Københavns Hovedbanegård ikke noget, man besøgte, medmindre man ønskede ørene i maskinen eller var ude efter lidt livlig natteaktivitet på den ene eller anden facon.

Lad os bare sige det sådan: Det var ikke et sted, det pænere borgerskab slog sig ned for at bo på.

Nu om dage er det jo mondænt og populært at bo på Vesterbro, hvor moderne caféer og modelune-butikker klodser sig op ad tidligere fliseaktiviteter, der stadig skyder frem, når mørket falder på.

Men det er ikke farligt at bo på Vesterbro, og denne bydel byder på alt fra det moderne til det eksotiske.

Angående renseri var det før noget, som mange slags mennesker besøgte, hvor det nu er blevet mindre populært, og nogle personer opfatter det ligefrem som noget lidt fornemt at gå på renseri.

Men mange mennesker besøger stadig et renseri, også på Vesterbro, så man kan sige, at både Vesterbro og renseri-besøg er blevet lidt eksklusivt.