murer

Dette skal du overveje, hvis du tænker på at blive murer

Dette skal du overveje, hvis du tænker på at blive murer

At være murer er et ærværdigt erhverv, og hvis du tror, det er afdankede mennesker med mangel på fantasi til at tage en anden uddannelse, som vælger denne karrieresti i livet, så tager du grueligt fejl.

Det er murere, der har bygget dette land, og det er stadigvæk murere, der kan samle dette land og bygge det videre i fremtiden, selvom industrien har opfundet metoder til at lave hele huspartier på samlebånd af for eksempel beton.

Men intet slår at sætte sten sammen med mørtel og se det langsomt blive til et hus. Der skal simpelthen en menneskelig berøring på for at give det personlighed.

Murere har været her i mange hundrede år og har dannet egne laug, og vores bud er også, at de bliver ved med at være her, og det samme gør erhvervet.

Så er det en branche, som du kan se dig selv i?

Det er nemlig meget muligt, at du selv kan se dig selv i den, men en ting er jo teori, noget andet er praksis, så vil du reelt kunne begå dig i den verden?

Arbejdet som murer er præcist, nøjregnede og ikke noget, man bare lige sjusser sig frem til, så hvis du tror, du bare skal arbejde med hænderne, så kræver det faktisk også en del viden inde for matematik og geometri og regning generelt.

Og nu vi taler om håndværk, så er det også et hårdt arbejde, som ikke alle mennesker kan holde til i lang tid i træk.

Man skal tidligt op, og man har jo en del udendørsarbejde også, at der kan man ikke bare droppe at arbejde en dag, fordi vejret er skidt, for nu er det jo Danmark, hvor vejret er skidt 70 procent af tiden.

Så tænk dig godt om, inden du begiver dig ind i den branche.